Venda de cadells per particulars

Fa uns dies, a Facebook, veia atònit com una persona publicava un cartell en el qual es venien cadells de Bulldog Francès de només tres setmanes a 300€ cadascun, d’un gos i una gossa que havien fet criar a consciència. Aquests pobres petitons aconseguiran millorar la situació econòmica d’uns amos irresponsables i egoistes que veuen en aquests pobres una font d’ingressos.

La venda de cadells per part de particulars ha augmentat des de l’inici de la crisi, doncs alguns propietaris veuen en aquesta activitat un lucratiu negoci sense pensar ni un sol moment en les conseqüències pels gossets. Quan a un animal se li dóna aquesta qualificació de mercaderia, d’eina de negoci, el que menys importa és el seu futur o el seu benestar. On aniran a parar aquests cadells? Quin serà el seu futur? Qui els comprarà? Quina serà la seva motivació per adquirir-los? Són algunes de les preguntes que em venen al cap quan veig un d’aquest casos.

Cachorro

Foto wikimedia.org

Espero que sigui una llar on els estimin, els cuidin i els hi donin tot allò que necessitin però la meva experiència em fa pensar que acabaran a una de les protectores on dia rere dia arriben gossos de propietaris que s’havien encapritxat del “peluix” que era de petit però que no els hi agrada el que comporta que l’animal hagi crescut. Això en el “millor” dels casos, perquè en el pitjor, el gos acabarà abandonat a una carretera on pot morir atropellat o de fam o encara pitjor, caure en mans d’un desangelat que el torturarà o el tindrà lligat i el maltractarà tota la vida.

Els animalistes, les entitats protectores i en defensa dels animals, els partits polítics, refugis i la societat en general hem de continuar lluitant contra aquesta xacra, contra aquesta idea de negoci, contra la diferència de races, contra l’abandonament i el maltractament i a favor d’una tinença responsable, de l’adopció, de la igualtat i d’estimar els animals perquè ens donen molt, els hi devem tot.

Guillermo Cadavid

Nota: La venda d’animals entre particulars i la cria a domicili sense complir els requeriments que s’exigeixen per això (servei veterinari, nucli zoològic, etc..), suposen una infracció administrativa que recullen les ordenances dels municipis.

Esta entrada fue publicada en Legislació, Maltractament animal, Opinions y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Venda de cadells per particulars

  1. Montse medina dijo:

    Se puede denunciar a personas que regalan o venden cachorros en los mercadillos?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *