Un amic no es compra, s’adopta!

Cap membre de la teva família ha demanat als reis un company pelut?

Resulta molt habitual que nens i grans, desitgin conviure amb un gos, gat, agapornis, fura, etc.. Compartir la vida amb un ésser viu com aquests no te preu. Ho podem garantir. Per això volem l’oportunitat de gaudir amb ells.

Però tots els destinataris d’aquestes peticions, ja sigui un rei mag, Santa Claus, el tió, la teva mare, el xicot o el veí, heu de tenir diverses consideracions prèvies.

Primera, un animal és un ésser amb sentiments, amb necessitats i drets. Mai afegiu un nou membre a la família si no esteu del tot segurs. Heu de respondre un munt de preguntes: El podreu baixar a passejar quan toca? Podreu proporcionar-li aliment, protecció i les cures veterinàries que calguin? El seu entorn estarà adequadament enriquit per satisfer les seves necessitats? Tindreu suficient temps per a ell? Quants anys viu aquell animal?

Mai adopteu compulsivament. Preneu-vos tot el temps que calgui per estar-ne segurs.

Segona. Heu de ser responsables del vostre amic i els seus actes. Heu de fer-ne una tinença responsable. S’han de complir les normatives vigents, recollir les caques al carrer, xipar, etc.

Tercer. Estimeu-lo. Respecteu-lo. No el maltracteu MAI. Un animal no és una joguina ni un objecte: és un ésser viu amb capacitat de sentir.

I finalment, no compreu: adopteu! Salvareu dues vides: el vostre nou company i la d’un altre animal que podrà entrar al refugi ocupant el seu lloc. Un 2×1 inigualable!

Les protectores us ajudaran, coneixen el comportament de l’animal. El seu motor és aconseguir el millor per l’animal. A més, ús l’entregaran xipat, esterilitzat, desparatitzat, etc.

La venda de cadells i animals, molts cops comporta un tràfic des de d’altres països que impliquen explotació i maltractaments. Per nosaltres, resulta immoral que es permeti aquest negoci mentre les protectores i associacions alberguen milers d’animals que esperen una oportunitat.

Respecte als gossos, per exemple, s’ha de saber que gran part d’aquests cadells venuts a les botigues, macrocentres de venda o per Internet, procedeixen de criadors ubicats en països de l’Europa de l’Est, principalment d’Eslovàquia, on són criats de manera massiva en condicions lamentables d’higiene i confort. Posteriorment són transportats, generalment en furgonetes, en viatges llarguíssims que molts d’ells ja no superen. Es calcula que un terç dels cadells moriran durant el transport o en els dies posteriors a la seva arribada.

I si parlen d’espècies exòtiques, el panorama és desolador.

Per tot això, PACMA ha endegat una campanya per fomentar l’adopció d’animals, sota el lema #AdoptaFelicitat. Hem sortit al carrer tant a Girona, Barcelona, Mataró, etc.., per donar a conèixer la nostra campanya a la societat.

Aquest dijous 5 de gener, tornarem a fer-ho a Fontana (Barcelona) d’11 a 14 hores.

L’adopció d’un animal és un acte de generositat, que a més de resultar altament satisfactori pels adoptants i per l’animal, representa una excel·lent lliçó d’humanitat i solidaritat per la mainada.

Si no saps on buscar el teu animal, dóna una ullada a la web adopta.pacma.es. O pregunta’ns directament a barcelona@pacma.es

Un amic no es compra, s’adopta

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *