Un altre atac a la democracia

La Junta Electoral Central ha notificat a la tarda d’avui una resolució que exigeix ​​als partits sense representació parlamentària la recollida d’avals per poder presentar-se a les eleccions convocades el proper 25 de novembre a Catalunya.

El termini per recollir signatures finalitza el proper 22 d’octubre, pel que en el Partit Animalista – PACMA apenes comptem amb temps per dur a terme aquest nou requisit.

Decisions com l’acordada avui per la Junta Electoral Central ens porten a qüestionar el respecte mostrat a la Constitució per part d’aquest organisme, que amb aquesta ordre, limita les possibilitats de concórrer obertament i en igualtat de condicions a tots els partits polítics.

Segons l’acord de la JEC, s’exigeix ​​el 0,1% d’avals en cadascuna de les quatre províncies catalanes, fet que suposa recollir més de 5.000 avals. A més, els avalistes hauran d’estar censats a Catalunya, ser majors d’edat i no haver signat per altra candidatura prèviament.

Cal destacar que fins fa poques hores, a la web del Parlament de Catalunya apareixia un apartat de preguntes freqüents sobre les eleccions en què s’explicava que perquè un partit o federació presentés candidatura no era necessari recollir signatures de suport, sinó simplement estar registrat com a partit. Aquesta informació ha estat eliminada aquesta mateixa tarda.

Partits com el Animalista, que ja havia anunciat la seva presentació als comicis, fins i tot havia presentat els nomenaments de representants i administradors a la Junta Electoral, s’enfronten ara a l’àrdua tasca de recollir avals a peu de carrer.

El Partit Animalista – PACMA té intenció de recollir totes les signatures i avals necessaris per presentar-se a les eleccions i defensar els drets dels animals amb la nostra candidatura a Catalunya. Així mateix, els nostres serveis jurídics estan estudiant la impugnació d’aquesta decisió arbitrària i contrària al sentir democràtic que ha de regir l’Estat de Dret.

La Constitució, com a norma suprema de l’ordenament jurídic, defineix en el seu sisè article als partits polítics com a expressió del pluralisme polític i de la manifestació de la voluntat popular. L’article 23 exposa el dret dels ciutadans a participar en els assumptes públics, directament o per mitjà de representants, lliurement elegits en eleccions periòdiques per sufragi universal.

Col·labora en la recollida d’avals perquè el Partit Animalista pugui presentar-se a les eleciones. Omple el formulari que trobarás a la web del Partit i ens posarem en contacte amb tu. http://www.pacma.es/n/13875/otro_golpe_a_la_democracia

Esta entrada fue publicada en Eleccions, Legislació, Notícies, Opinions y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

0 respuestas a Un altre atac a la democracia

  1. Francesc. dijo:

    Quan no els interessa, ja veieu el que passa.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *