Que poc hem avançat des del març

Al mes de març, jo mateix escrivia un article sobre la mort d’un cavall a Torrelles de Llobregat (Festa dels Tres Tombs).

Coneixent l’elevat nombre de desfilades dels Tres Tombs realitzades a Catalunya, l’únic dubte era descobrir on passaria novament aquesta desgràcia. El passat 5 de gener, durant la Cavalcada de Reis, va tornar a succeir, aquesta vegada a la meva ciutat, molt a prop
de casa: a la meva estimada Terrassa.

Sento vergonya i dolor pel que ha passat. Un cavall va morir injustament. Des de PACMA hem denunciat diverses vegades la utilització d’animals en aquests esdeveniments. Jo mateix ho he pogut veure en multitud de poblacions catalanes, o fins i tot a la mateixa Barcelona que, curiosament, presumeix de ser una “ciutat amiga dels animals”.

Em dol que es parli de la ciutat on visc per aquest tema i em provoca pànic desobrir la indiferència de molts, que simplement es van preocupar pel retard que aquesta mort va provocar a la cavalcada.

És evident que falta empatia a dojo. La mort de l’animal no quedarà impune. Cal recordar que a Terrassa també hi va morir una persona a causa del pànic d’un cavall durant la romeria de la Fira d’Abril. El resum és clar: aquestes activitats no són positives, ni pels animals, ni per les persones.

Ja n’hi ha prou. No tolerem més morts. No són necessàries ni acceptables. La màgia dels Reis Mags no es trencarà per no exhibir a les cavalcades animals que senten i pateixen com nosaltres. Més aviat el contrari, la imatge del cavall sense vida, apartat i tapat amb mantes, segur que s’ha quedat gravada a la retina de molts nens i nenes, malauradament.

Arribarem fins al final d’aquest assumpte. Com a veí de Terrassa i com a membre de PACMA, us asseguro que investigarem i exigirem les responsabilitats necessàries. Com dèiem al març, es veia a venir. Es repetiria el terrible final tard o d’hora, només era qüestió de saber on passaria aquesta vegada. I ha tocat a casa meva…dolor, indignació i determinació.

 

David Martinez candidat Partit Animalista Lleida

 

 

 

 

 

David Martínez

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *