Què és ser vegà?

Un orgull. Ser vegà és un orgull. És sentir-se orgullós de la pròpia vida. És sentir-se orgullós d’un mateix, d’haver estat capaç de prendre una decisió tant important sense tenir en compte les crítiques o ironies d’aquells que no ho comprenen, de saber que amb el propi comportament diari no s’està contribuint al maltractament ni mort de cap animal.

No és fàcil. No és fàcil començar, i a vegades no és fàcil continuar. Ser vegà no implica únicament deixar de menjar aliments d’origen animal, sinó que el tema s’extén a diferents àmbits de la vida quotidiana, arribant a poder considerar-se una filosofia de vida. Pels vegans, el respecte cap a la vida de totes les espècies passa per damunt del consumisme, les modes i tendències.

Es comença per l’alimentació, se segueix per la vestimenta, i després pels productes de cosmètica, higiene i neteja. Els vegans miren les etiquetes dels productes i no els hi importa estar uns minuts més a cada compra, assegurant-se de que els articles que adquireixen estan lliures de tortura animal. No mengen carn, ni peix, ni ous, ni llet. No vesteixen llana, ni pell, ni seda. No calcen sabates de cuir. El seu pintallavis no porta cotxinilla i el seu xampú no ha deixat cec a cap conill de laboratori.

Els vegans no són rars. Són justos, ètics, responsables, empàtics I generosos. N’hi ha de totes les edats, professions, estils i condició social. No els hi importa sacrificar comoditats (tot i que cada cop és més fàcil trobar substituts als productes no-vegans) per evitar el patiment d’un altre animal.

El veganisme afavoreix la pau (defensa la no-violència cap a totes les espècies), la salut (una dieta vegana equilibrada pot ajudar a evitar enfermetats coronàries i càncers), l’erradicació de la pobresa (per la producció de carn es deixen de cultivar enormes extensions de terra que podrien produir milers de tonelades de cereals i grans per alimentar a milions de pobres) i el medi ambient (els principals causants de la contaminació dels rius i l’efecte hivernacle deriven de l’explotació ramadera).

Cada vegà salva unes 95 vides cada any. No és això motiu suficient per replantejar-te la teva forma de vida? Pensa. Pensa-hi i reflexiona. Cada cop som més els que donem el pas endavant i vivim de forma respectuosa i coherent. I n’estem orgullosos. Molt orgullosos de ser vegans.

go-veganImatge de @pedrosalma

Patrícia Oller

Esta entrada fue publicada en Alimentació, Opinions y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *