PACMA sol·licita a l’Ajuntament de Mataró que negociï amb la spAm

El Partit Animalista ha enviat una carta a l’Ajuntament de Mataró per sol·licitar informació i demanar que es negociï amb la spAm per no tancar el seu refugi de carrer Galíciaprotectora mataró spam gat

Fa sis dies que és va conèixer la notícia. L’Ajuntament de Mataró ha decidit tancar el refugi gestionat per la spAm al carrer Galícia i traslladar el servei al CAAC Maresme d’Argentona a partir de març. Sense opció per fer una contraproposta, i després de dos mesos de peticions d’informació per part de la spAm sobre si es prorrogaria el seu contracte amb l’Ajuntament, el consistori només ha comunicat el pla de canviar el servei.  En sis dies ja hi ha 15 mil signatures en contra del tancament a la plataforma Change.org i, per part del PACMA, encara no s’ha rebut una resposta del consistori. 

Des de PACMA considerem que aquest cessament del contracte no ha obert cap canal de comunicació per part del consistori per negociar i/o plantejar alternatives al tancament del refugi, oferint el servei a un preu més econòmic o traslladant-lo a altres instal·lacions que gestiona la spAm.

Els motius donats pel consistori mataroní han estat que les instal·lacions del carrer Galícia no estan en condicions òptimes per atendre els animals i adaptar-les costaria 500.000 euros i que, addicionalment els terrenys del CAAC de carrer Galícia on es troba ubicat el refugi estan afectats per un pla urbanístic.

Sobre urbanisme, es tracta del Pla parcial de delimitació del sòl urbanitzable no programat, PP31, aprovat inicialment. Hem comprovat que el pla preveu que la zona on actualment està ubicat el refugi que gestiona la spAm sigui un Espai lliure, i segons els plànols del projecte quedaria com una via verda sense que cap equipament ocupés aquest espai.

gos protectora spam mataróSobre el preu d’adequar les instal·lacions, ens remetem a la spAm que considera, segons totMataró, que:  “No té sentit afirmar que no hi ha pressupost per tirar endavant la reforma i que l’ajuntament sí tingui previst assumir en primer lloc el cost d’enderrocar el centre de la spAm i, a més a més, en segon lloc construir-hi unes instal·lacions esportives” a més d’afegir que: “La spAm ha invertit una considerable suma que encara està pagant, ja que quan es va signar el primer contracte l’any 2005 l’ajuntament va lliurar les instal·lacions del centre en un estat precari i ruïnós on era impossible acollir animals i treballar-hi”. Cal afegir el fet que, segons Sílvia Serra, directora del centre,  “portàvem anys insistint a l’ajuntament perquè un arquitecte o, en el seu defecte, un aparellador analitzés i fes un informe sobre les instal·lacions, però només ens van enviar un lampista-manyà”.

Al tema econòmic també s’ha de comptar amb la comunicació del consistori que diu: “Per incentivar l’adopció d’animals, l’Ajuntament bonificarà els dos primers anys el 100 % de la taxa de tinença d’animals a les persones que n’adoptin un en els centres d’acollida municipal o comarcal“.

L’Ajuntament també ha comunicat oficialment que queda oberta la possibilitat que la spAm gestioni les colònies de gats, una vegada l’entitat presenti l’informe de gestió sobre aquestes, i que s’habiliti una nova gatera a Cal Pilé. La gestió de colònies significa traslladar la colònia del carrer Galícia a Cal Pilé i, junt amb la creació d’una nova gatera, es desconeix com i amb quins diners es podrà ampliar un espai tant limitat com Cal Pilé.

Al Partit Animalista considerem que el cessament d’aquest contracte no té justificació sòlida considerant el prestigi que la spAm s’ha guanyat arreu de tot el territori nacional per ser un lloc de referència en benestar animal. Considerant que els treballadors de les instal·lacions perdran la feina, considerant l’impacte en la gran quantitat de voluntaris del CAAC de carrer Galícia i l’impacte en la societat fortament arrelada als valors de protecció i benestar animal, així com a educació, que propulsa la spAm a través de totes les seves activitats creiem que el més oportú és reprendre les negociacions i tenir en compte el document signat al 2010 on l’Ajuntament es comprometia a construir un nou espai en un termini d’entre cinc i set anys per al servei de la spAm.

 

Esta entrada fue publicada en Notícies, PACMA Catalunya, Protectora y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *