PACMA presenta al·legacions a la nova Ordenança de tinença i protecció animal de Mataró

PACMA presenta al·legacions a la nova Ordenança de tinença i protecció animal de Mataró

Divendres passat el partit animalista PACMA, va portar al consistori de la ciutat un seguit d’esmenes i millores a la nova ordenança de tinença i protecció dels animals aprovada al ple municipal recentment.

Pensem que la normativa proposada mostra diverses mancances per a establir una protecció efectiva dels animals a la ciutat. És important que l’ajuntament assumeixi més responsabilitats. A més, s’estableixen sancions molt dures per temes que considerem es podrien resoldre simplement amb campanyes informatives. Per tot això, volem aportar les nostres idees. Aquestes, es poden englobar en 4 grups diferenciats.

Hi han referides una bateria de millores tècniques, com per exemple corregir les diferents referències als arxius de dades d’identificació d’animals de companyia. Són articles desfasats, perquè no tenen en consideració el registre ANICOM, que és públic, gratuït, obligatori i propietat de la Generalitat:

El segon conjunt de mesures, fa referència als drets dels animals. Tan sols PACMA pot fer un recull exhaustiu i sense excepcions, de totes aquelles propostes que protegeixin realment tots els animals a Mataró.

En tercer lloc, volem posar èmfasis en les obligacions de l’administració envers la protecció dels animals. La normativa aprovada al ple, parla de les obligacions dels propietaris, però no especifica algunes molt importants de l’administració, com poden ser l’obligatorietat d’establir zones d’esbarjo adequades (no ten temin cap a la ciutat) o permetre, per exemple, l’accés dels gossos a la platja de Mataró.

Finalment, fem referència al règim sancionador que defineix la normativa. En fem diverses consideracions, com per exemple canviar les sancions per no aclarir els orins dels gossos per campanyes informatives i d’educació adequades.

Desitgem que les nostres propostes siguin tingudes en consideració, doncs l’experiència del partit animalista PACMA envers la defensa dels drets dels animals, és més que evident i no es pot obviar.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a PACMA presenta al·legacions a la nova Ordenança de tinença i protecció animal de Mataró

  1. Chantal Sala-Patau dijo:

    Muchas gracias por vuestra acción en Mataró. En Sant Vicenç de Montalt (a unos 4km de Mataró) el ayuntamiento no cumple con su propia normativa relativa a los gatos abandonados y colonias controladas a pesar de su desastroso convenio con el CAADMaresme (dependiente del Consell Comarcal del Maresme, del que es presidente el también alcalde de St.V. de Montalt). Los perros están prohibidos en la playa y multados en el pueblo si van sueltos. No hay espacios para que corran y han hecho un par de pipi-cans ridículos (inaugurados a bombo y platillo por el alcalde y el CAADMaresme). Bueno, gracias por leerme. Me he desahogado un poquito.

  2. maria beatriz llobat dijo:

    Estoy de acuerdo con lo que proponéis, yo también tuve perritos y me fastidiaba no poder llevarlos a la playa conmigo, y también estoy de acuerdo, con el resto de cosas que proponéis para el bienestar de los animales, un saludo, amante de los animales, ya sean mascotas y vida salvaje.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *