PACMA denuncia a l’Ajuntament d’Ascó per la donació de galls com a premi

Per la Festa de Sant Antoni Ascó el consistori incompleix la Llei i segueix regalant animals com si fossin coses o premis.

PACMA denuncia Ascó animalsEls dies 15, 16 i 17 de gener s’han celebrat a Ascó les tradicionals “Corrides” dins de les Festes de Sant Antoni on, un any més, s’ha fet una cursa diària en categories de cavalls, matxos i rucs. Els premis per als primers i segons llocs eren en diners i un gall. En total, 18 galls programats per regalar. El Partit Animalista ja va instar a l’Ajuntament a retirar els animals com a premi, avisant de la il·legalitat que suposa d’acord amb Decret Legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals. Tot i així, el consistori ha decidit ignorar la llei i fer entrega de galls vius com a premi addicional a la recompensa en metàl·lic.

El PACMA ha enviat la denúncia per infringir la llei i considera intolerable que en una activitat que es van declarar “Festa Patrimonial d’Interès Nacional” per part del Govern de la Generalitat, i sota avís que s’estava incomplint la normativa legal, s’hagi ignorat la petició del Partit Animalista i se segueixi utilitzant als animals com a objectes en lloc de subjectes.

A la vegada, el Partit Animalista manifesta la seva repulsa al trobar a les xarxes socials fotografies d’animals que cauen de manera perillosa per la seva integritat física a les curses mentre la gent aplaudeix, l’ús del “mos”, “ulleres” o “antipares”, i pals, en els animals sotmesos a aquestes curses, així com la presència de persones de gran pes a sobre d’animals forçats a córrer.

Esta entrada fue publicada en Espectacles, Legislació, Maltractament animal, Notícies, PACMA Catalunya y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *