PACMA demana als organitzadors de la festa “Els tres tombs” que evitin l’ús d’animals

Des del Partit Animalista PACMA, tot i que valorem positivament el fet de donar a conèixer les tradicions de la nostra terra, volem expressar la necessitat d’un replantejament d’aquesta festa perquè, tal com està dissenyada actualment, està molt lluny del que seria acceptable tenint en compte el benestar animal. La nostra societat va canviant, i allò que abans era “natural”, avui pot ser qüestionable.

La desfilada actual dels animals pels carrers de pobles i ciutats els origina un gran estrès: hores de transport, es troben fora del seu hàbitat natural, estan envoltats de soroll (al qual són molt sensibles) i estan sotmesos a suportar una pesada càrrega durant molta estona.

En aquesta festa es fomenta la idea que els èquids són animals de càrrega, idea ancorada en el passat i contrària al desenvolupament dels nous mitjans tecnològics.

Des del Partit Animalista PACMA considerem que és essencial transmetre a les noves generacions (nens i nenes d’avui; homes i dones del demà) el respecte envers tots els animals, i mostrar uns animals que pateixen estrès i fatiga va en contra dels valors d’una societat moderna i respectuosa envers tots els éssers vius.

Hem de tenir present que la població catalana cada dia està més sensibilitzada pel que fa al patiment dels animals, i hi ha molta gent a qui el fet de veure cavalls, mules, ases, etc., tirant amb un gran esforç carros pesats els suposa un rebuig i, fins i tot, un malestar emocional.

Des del Partit Animalista PACMA considerem que és bo donar a conèixer i mantenir les tradicions però quan aquestes queden desfasades i ancorades en el passat, cal actualitza-les i adaptar-les als temps actuals. I per això demanem a tots els ajuntaments i associacions que organitzen la festa dels Tres Tombs que busquin altres fórmules que permetin gaudir de la festa sense que això hagi d’implicar cap tipus de patiment ni maltractament animal, com ara passa.

Esta entrada fue publicada en Espectacles, Notícies, PACMA - BCN y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a PACMA demana als organitzadors de la festa “Els tres tombs” que evitin l’ús d’animals

  1. Cati Valls Plademunt dijo:

    no volem animals a les festes…………

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *