Què són els Etòlegs?

L’etologia és la branca de la zoologia que estudia el comportament dels animals. En termes col·loquials, podríem dir que és el més semblant a un psicòleg en humans.

Aquesta figura desconeguda fa uns anys, és actualment coneguda per tothom, gràcies a programes televisius que narren històries (totes amb final feliç) de gossos traumatitzats, amb diversos problemes de comportament, que son readaptats a les famílies d’origen o bé adoptats per noves families després de passar per mans de l’expert de torn.

flickr-3455680668-original

Some rights reserved by Dave-F

Un professional que molts consideraran innecessari en els temps que corren, ja que donades les circumstàncies econòmiques i que molta gent amb prou feines té per menjar, encara menys en tindrà per “tractar” els problemes psicològics que puguin tenir els seus animals de companyia.  El cert és que això, és una idea equivocada.

La majoria d’abandonaments es deuen precisament (a part de per una òbvia irresponsabilitat dels propietaris insensibles) a problemes de comportament i d’adaptació entre animal i humà.

Esta entrada fue publicada en Etologia, Opinions y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *