Els espectacles de dofins seguiran al Zoo de Barcelona

El Zoo de Barcelona fa un pas enrera en la protecció dels dofins i el seu benestar. Enlloc de seguir el que l’Ajuntament de Barcelona va anunciar al 2014, la suspensió dels espectacles amb dofins, ara es construiran més grades perque hi hagi encara més espectadors als espectacles.  Aquesta és una decisió oposada al que es va prometre fa un any desde l’Ajuntament.

Delfines del zoo Barcelona

Els dofins no podran descansar

Per coherència, des del punt de vista de PACMA Catalunya, el comunicat del Zoo que contempla que mentre durin les obres d’ampliació “el públic podrà accedir al Delfinari per observar els dofins tot el dia de manera ininterrompuda”, significa augmentar escandalosament el nivell d’estrès al que estan sotmesos aquests animals.

La idea anterior, que volia acabar amb la contradicció d’una ciutat que prohibeix els espectacles amb animals als circs i ofereix espectacles de dofins, està totalment oblidada en aquest nou canvi per part del Zoo. Ara hi haurà més persones a cada espectacle, i més espectacles al dia. El que es pot traduïr en més estrès pels animals implicats, ja que no tindràn un descans suficient i seguiran treballant en condicions precàries.

S’ha de dir que al comunicat del Zoo no esmenta ni una sola vegada la ampliació del delfinari. Per tant sí hi cabran més persones però els dofins no tindran més espai.

Per últim, voldriem convidar al Zoo de Barcelona a redefinir la seva descripció del projecte com “un canvi radical respecte del model clàssic d’exhibició de dofins en parcs zoològics i  delfinaris”. Això no és cap canvi, sinó una crueltat innecessària que res te a veure amb la protecció i benestar dels animals que viuen a les seves instal·lacions.

Esta entrada fue publicada en Espectacles, Notícies, PACMA - BCN, Zoos y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Els espectacles de dofins seguiran al Zoo de Barcelona

  1. Albert dijo:

    Doncs tenim un altre zoo, el “ZOO DEL PIRINEU”, a Odèn (Solsonès), que fa un espectacle amb rapinyaires, uns animals salvatges poc domesticables, amb una explotació durant tots els dies a partir de setmana santa fins l’octubre… Animals estressats, a canvi d’unes monedes, obligats a relacionar-se i interactuà amb humans,… que en el seu medi natural mai no farien… una llàstima d’explotació animal per a ús únicament turístic…

  2. Isabel Marbà dijo:

    Hem estat al Zoo del Pirineu pensant que era una altra cosa…va ser xocant veure els mussols, àligues etc, lligats d’un peu amb una corda de dos pams dins la gàbia, sense poder volar en tot el dia, només quan els treuen per l’espectacle, i això els que surten…perque no els treuen tots.
    Vaig sentir com una treballadora feia un comentari a un dels propietaris, els retreia com tenien els animals…
    Què podem fer?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *