Entrevista al candidat: Miguel Àngel Rodríguez

Entrevista a Miguel Ángel Rodríguez el candidat de PACMA al Congrés per Girona. El seu activisme animalista es va iniciar a l’adolescència. “No puc concebir un món que no reconegui drets per tothom i no estigui basat en la ètica i la moral”. L’animalisme es una revolució social imparable.

Defineix la teva candidatura amb una breu frase.
La societat está canviant i cada cop som més sensibles amb els que no tenen veu. Jo lluito i lluitaré per aquest canvi fins al final.

Candidat Partit Animalista Congres GironaQuin és el teu punt fort?
Pels animals no em rendeixo mai. Em dona forçes per seguir endavant.

Quant guanyes per ser candidata del Partit Animalista?
Res, ja en tinc suficient en poder defensar una causa tant noble.

Quins són els punts més importants que cal treballar a la província de Girona?
El compliment Real de la Llei de Protecció Animal i el sacrifici zero és un repte que hem d’aconseguir. Tenim casos molt greus a la província, com el conegut i terrible cas de la Negreta. A part, és clar, hi ha molta feina a fer per acabar amb la caça i controlar com es tracten els gossos dels caçadors. També tenim molts “punts negres” medioambientals i socials que cal treballar a fons.

Què pots fer si entres al Congrés?
Seré la veu dels animals, la veu de la Terra i de les persones que ho pasen malament. Pot ser un pas molt important perqué els altres partits escoltin allò que no volen sentir i comencin a afegir mesures reals i dignes per la protecció dels animals.

Els desnonaments i l’ocupació preocupen als ciutadans. Quins són les teves propostes?
La Llei Hipotecària actual s’ha de canviar i s’ha de fer de la mà de les plataformes de ciutadans. No es pot seguir ignorant el drama social que comporta per la gent perdre la casa o acabar amb deutes que no poden pagar. S’han de prendre mesures dràstiques que protegeixin a la població.
Sobre l’ocupació el primer que hem de fer és derogar la Reforma Laboral que va aprovar el Partit Popular i retornar els drets als treballadors. Hem de crear una línia d’interés Zero per aturats que es vulguin fer autònoms o crear PIMES. S’ha de facilitar l’accés a la feina i assegurar-nos que els contractes són de qualitat. No podem seguir amb feines precàries i contractes en negre per les persones que necessiten treballar.

Per aconseguir alguna cosa, pactaries amb un partit defensor de la tauromàquia?
No. Mai de la vida. Si defensen la tortura no farem mai cap tracte o pacte.

Quin sou hauria de tenir el President del Govern ?
Amb 2000€ mensuals podria viure perfectament. Sense dietes si viu a Madrid ni cap extra. I un cop acabat el mandat no pot tenir dues jubilacions ni comptar 7 anys com si fóssin 40 treballats.

Quines mesures cal adoptar en el tema de la corrupció?
Transparència absoluta. Prou de tenir varis càrrecs públics a la vegada, control absolut de les comptes dels partits i les seves fundacions, que no hi hagi prescripció per aquests delictes i que es compleixin les penes senceres a més de retornar els diners als ciutadans.

Els animals primer o les persones primer?
Si estimes als animals estimes a les persones, i a l’inrevés. Van lligats de la mà. No hi ha un primer, davant d’una injustícia ajudes a tots dos, no esculls perquè no cal escollir.

Quines mesures urgents s’han de prendre a propòsit de la situació dels animals la província de Girona?
S’ha de fer una bona formació de les forces de seguretat perqué atenguin correctament les denúncies de maltractament i tinguin uns protocols molt clars i especialitzats. Cal facilitar la seva feina per fer cumplir la llei sense excepcions.

Votar a PACMA es llençar el vot?
En absolut. Votar al PACMA és mostrar el teu suport a un canvi social que no s’atura, ajudar a donar veu a tots aquells que no en tenen. Es tracta d’un compromís seriós amb el benestar animal, el medi ambient i la justícia social que cada vegada més persones adopten i això és nota amb els creixents resultats que té el partit constantment.

Creus que PACMA pot aconseguir un escó?
És clar que sí. Ja ho he dit, i ho repetiré. Aquest canvi social ja no es pot aturar, i el Partit Animalista va al davant. S’ha aconseguit que els animalistes entrin al govern d’altres països europeus, i aquí també ho podem fer. No s’ha de tenir por, ni perdre l’esperança per les enquestes. De totes maneres, al CIS no apareixem com a pregunta, per tant, no hi ha enquestes fiables sobre quantes persones ens volen donar suport amb el seu vot.

Albert Rivera és “el Guapo” i Iglesias és el “cantautor”, tu quin nom et posaries?
Ostres… Multi-tasca? No sé si està ben dit, jo no paro mai i sempre estic preparat per defensar els animals, o la Terra, o a les persones.

Pots llegir també les entrevistes a: Alba García (Barcelona, Senat), Alba Cases (Lleida, Senat), Ángel Martín (Congrés, Tarragona), David Martínez (Lleida, Congrés), Josep Torres (Girona, Senat)

Esta entrada fue publicada en Eleccions, Entrevistes, PACMA Catalunya, Política y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *