Entrevista a la candidata per Girona: Yasmina Pérez

– Defineix la teva candidatura amb una breu frase.

Candidatura moderna, jove, responsable, compromesa, amb valors com l’empatia i el respecte cap a tots els éssers vius. Somio amb una Girona així.

– Quina és la teva experiència en la política?

La meva experiència en política va començar fa un any en entrar al Partit Animalista PACMA. Mai he estat a cap altre partit polític ni a cap altra llista electoral.

– Quins són els punts més importants que s’han de treballar a Girona? 

Els punts clau que cal treballar a Girona són tres: aconseguir el respecte cap als animals a la ciutat des de l’Ajuntament, reduir la gran càrrega impositiva a la qual estan sotmesos els ciutadans amb més riscos econòmics, i apostar per un nou model econòmic de ciutat basat en la recerca, el desenvolupament i la innovació.

– Has estat al cas dels problemes que afecten la ciutat, com ara la vaga d’escombriaires?

Sí, finalment aquesta vaga ha estat desconvocada gràcies a l’acord establert entre les dues parts, al qual han arribat per la pressió de la immediatesa de les festes del “Temps de Flors” de la ciutat. Des del moment que els serveis de “Girona + Neta” són propietat de l’Ajuntament en un 25% i per FCC en un 75% és impossible garantir que aquests estan dissenyats per a garantir les necessitats dels ciutadans de Girona. Els serveis necessaris per la ciutat han de ser gestionats amb l’objectiu d’aconseguir el benestar de la ciutadania, no amb l’objectiu de complir amb compromisos empresarials i de càrrecs.

 – Quina seria la teva solució per als problemes de mobilitat que afecten a la ciutat? 

Els problemes de mobilitat que afecten la ciutat estan dividits en dos: els urbans i els interurbans. Per als problemes urbans és molt necessari potenciar el transport públic de la ciutat com l’autobús i la Girocleta. Aposto per invertir en una millora en l’accessibilitat de tota la ciutadania al transport públic gironí.

Per als problemes de mobilitat interurbans és molt urgent establir comunicacions amb RENFE en quant a la gestió dels trens regionals que arriben a la ciutat. Cal ampliar la freqüència de trens i la qualitat dels viatges, així com garantir zero retards.

A part de mesures per fomentar el transport públic també proposo el recolzament als vehicles elèctrics fent-los gaudir de l’exempció de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica.

– Els desnonaments i l’ocupació preocupen als ciutadans. Quines són les teves propostes?

És extremadament urgent solucionar el problema dels desnonaments a la nostra ciutat. Les meves propostes per aturar-los inclouen desenvolupar un Pla Municipal d’Habitatge on s’ofereixin habitatges socials per a joves, aturats i famílies sense recursos. També defenso establir un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i les entitats bancàries. L’objectiu ha de ser que les entitats financeres aportin un fons d’habitatges buits de la seva propietat per a fer possible un lloguer social a les famílies ja desnonades.

L’ocupació és un dels temes més preocupants per als ciutadans de Girona. Les meves propostes per a crear ocupació són l’impuls del treball en el sector de les energies renovables i de la rehabilitació energètica de les llars. Per a garantir l’ocupació també és necessari recolzar i promocionar el comerç tradicional de la ciutat que tants llocs de treball aporta.

– Quines mesures adoptaries sobre el tema de la corrupció? (Per exemple, en casos com el de l’alcalde que es va gastar 3,7milions en una col·lecció d’art i ho va carregar a la factura de l’aigua http://www.cafeambllet.com/press/?p=18500)

Cal acabar amb la corrupció a la nostra ciutat fomentant la participació democràtica. Volem que es realitzin consultes populars, com a mínim una a l’any, que els ciutadans puguin presentar mocions als plens. Creiem de vital importància redactar i difondre un manual de Participació Ciutadana. Proposem la incorporació dels col·lectius socials a les comissions municipals mitjançant la representativitat de les associacions. També és absolutament necessari reduir el nombre d’assessors i càrrecs de confiança nomenats per l’Ajuntament.

És impensable que l’Ajuntament de Girona hagi adquirit una col·lecció d’Art per un preu de 4 milions d’euros i que aquests es paguin amb la concessió a l’empresa Serveis d’Aigua de Girona, Salt i Sarrià de Ter, S.A. del proveïment d’aigua. Preu que es veurà traduït en un augment de la factura de l’aigua dels ciutadans de Girona. Per tot això, cal adoptar mesures urgents contra la corrupció a l’Ajuntament.

–  Quines mesures urgents s’han de prendre envers la situació dels animals a la ciutat?

A Girona es recullen més de 200 gossos del carrer anualment. Alguns seran recuperats pels seus propietaris, però la gran majoria, passats els 20 dies des de la seva entrada al Centre d’Acollida d’Animals actual, es traslladaran a la Protectora de Figueres.

És incomprensible que una capital de província com Girona no compti amb un CAAC en condicions. Des del PACMA proposem la creació d’un Centre d’Acollida d’Animals de Companyia públic, la gestió del qual sigui concedida de forma preferent a una entitat protectora d’animals que tingui com a principal objectiu vetllar pel benestar dels animals abandonats a la ciutat. Aquest centre ha de ser capaç d’albergar els centenars d’animals que s’abandonen a la ciutat i possibilitar l’accés a voluntaris.

Altres mesures urgents pels animals a la ciutat són actualitzar l’Ordenança de Tinença d’Animals de la ciutat, prohibir la venda d’animals, fomentar l’adopció a partir de campanyes durant tot l’any, ampliar les zones d’esbarjo per a gossos, implantar tècniques ètiques de control poblacional, com l’esterilització, per a animals considerats com a “plagues” per l’Ajuntament, com els senglars o els coloms. En aquest sentit, apostem per l’aplicació efectiva del mètode CES per a colònies felines, així com atorgar la seva aplicació i la cura de les colònies de gats a associacions que prioritzin el benestar d’aquests animals.

????????????????????????????????????

Yasmina Pérez

A. Carrasco

Esta entrada fue publicada en Eleccions, Entrevistes, Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Entrevista a la candidata per Girona: Yasmina Pérez

  1. Miquel dijo:

    m’agradaria saber que penseu fer respecte a la promoció de dietes que no continguin carn, és a dir, exemptes d’explotació animal.
    I també m’agradaria saber si aquesta recerca que es vol impulsar, passaria per l’aposta a la no experimentació animal sempre que sigui possible (que en molts casos ho és) a favor de promoció de bancs de teixits animals, donacions de cadàvers animals… Etc

    • Hola Miquel, disculpa la resposta tant tard. No sabem si ho vas veure al nostre programa de les municipals, on ja hi figurava, però apostem perque a escoles, universitats, locals públics, etc., hi hagi opció de menú vegetarià i vegà.
      Sobre l’experimentació animal, et podem dir que els nostres esforós desde fa anys van en la línia de canviar l’experimentació cap a formes ètiques. Com molt bé comentes, apostem per els bancs de teixits, donacions i moltes més alternatives que no impliquin el patiment animal. Esperem que et satisfagui la resposta i de nou et demanem disculpes per contestar-te tant tard.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *