Entrevista a la Candidata: Alba Cases

L’Alba Cases té 24 anys, és dissenyadora gràfica i solsonina de tota la vida. Sempre ha estat amant i defensora dels animals, tarannà que l’ha dut, en els darrers anys, a treballar de valent com a voluntària i membre de la protectora de Solsona (Associació en Defensa dels Animals de Solsona – ADAS).

Defineix la teva candidatura amb una breu frase.
Amb ganes d’ajudar i canviar el sistema actual.Alba Cases candidata Partido Animalista lleida

Quin és el teu punt fort?
El meu gran amor cap als animals.

Quant guanyes per ser candidata del Partit Animalista?
Res.

Quins són els punts més importants que cal treballar a la província de Lleida?
Hi ha moltes poblacions petites però amb un gran índex d’abandonament animal ja que són cases de camp i molts caçadors que no es fan càrrec dels seus animals. S’hauria de regular la normativa referent a la identificació dels animals mitjançant plaques identificatives i xip, entre altres coses que ja s’aniran veient.

Qué pots fer si entres al Senat?

 • Elaborar una nova Constitució

 • Creació d’una Llei Estatal de Protecció Animal

 • La prohibició de la tauromàquia

 • Fi de la caça, en totes les seves formes i modalitats

 • Desenvolupar una Llei Estatal contra el canvi climàtic, que impulsi un pla estratègic per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en el transport, la producció d’energia i el sector industrial.

 • Eliminar la corrupció, així com l’aposta per un nou model econòmic basat en el foment de sectors com la recerca i el desenvolupament, R+D+I, les energies renovables i el turisme de qualitat.

Els desnonaments i la feina preocupen als ciutadans. Quines són les teves propostes?
Respecte als desnonaments, recolzem el desenvolupament de plans per garantir l’habitatge a tots els ciutadans i posar fi als desnonaments de famílies sense recursos, les quals, en molts casos, a més de perdre les seves llars han de fer front durant anys al deute hipotecari restant.
Sobre l’ocupació crec que s’hauria d’incentivar a les empreses a contractar persones de més de 50 anys ja que normalment es tanquen moltes portes a aquesta edat i és difícil trobar un treball ja que solament volen gent jove i paga’ls-hi poc.

Per aconseguir alguna cosa, pactaries amb un partit defensor de la tauromàquia?
No, MAI.

Quin sou hauria de tenir el President del Govern?
1800€ al mes (és el triple del salari mínim).

Quines mesures s’han d’adoptar en el tema de la corrupció?
Augment de sancions i l’elaboració d’una Llei eficaç contra l’evasió fiscal.

Els animals primer o les persones primer?
Les persones, però tota persona que senti un amor incondicional cap als animals tracta als animals com si fossin persones. Els animals senten i pateixen igual que les persones, han de tenir els seus drets. Per ser animals no vol dir que se’ls hagi de tractar diferent i malament, tots som éssers vius.

Quines mesures urgents han de prendre’s a propòsit de la situació dels animals la província de Lleida?
Com he dit, aquí hi ha moltes poblacions petites però amb un gran índex d’abandonament animal. Cconcretament, a la meva ciutat, no hi ha ajudes suficients de l’ajuntament per tirar endavant la protectora. Ens donen una petita ajuda econòmica però no és suficient per cobrir totes les despeses, per la qual cosa la meitat de les despeses es cobreixen amb l’ajuda dels socis, voluntaris, donacions de gent i la venda de productes (calendaris i samarretes). No tenim unes instal·lacions adequades i moltes vegades estem saturats de gossos, ja que molts dels gossos ens entren de les poblacions veïnes i no hi ha col·laboració per part dels seus ajuntaments. Tampoc tenim lloc per acollir als gats i això és un problema, perquè estan pels carrers i ens sentim impotents per no poder ajudar-los, solament podem demanar ajuda via Facebook a veure si algú s’interessa per ells.

Votar a PACMA es llençar el vot?
No, és donar una oportunitat a un nou partit que va a millorar la vida de tots i lluita cada dia per millorar el sistema.

Creus que PACMA pot aconseguir un escó?
És difícil, però crec que sí. El problema és que una part de la societat té en el cap una idea errònia gràcies als altres partits. Quan senten “PACMA” pensen que només defensem als animals, però si dediquessin uns minuts a llegir el nostre programa electoral s’adonarien que és un partit amb molt potencial i que ha d’estar dins. No només defensem els animals, també està el medi ambient i la justícia social. I això no ho poden dir tots els partits.

Albert Rivera és “el Guapo” i Iglesias és el “cantautor”, tu quin nom et posaries?
Alba? (rialles)

Pots llegir també les entrevistes a: Ángel Martín (Tarragona, Congrés), Alba García (Barcelona, Senat), David Martinez (Lleida, Congrés), Josep Torres (Girona, Senat)

Esta entrada fue publicada en Eleccions, Entrevistes, PACMA Catalunya, Política y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

6 respuestas a Entrevista a la Candidata: Alba Cases

 1. Pingback: Entrevista a la Candidata: Alba García | PACMA Catalunya

 2. Pingback: Entrevista al candidat: Ángel Martín | PACMA Catalunya

 3. Pingback: Els 8 candidats del PACMA a Catalunya (II) | PACMA Catalunya

 4. Pingback: Entrevista al candidat: Josep Torres | PACMA Catalunya

 5. Pingback: Entrevista al candidat: Miguel Àngel Rodríguez | PACMA Catalunya

 6. Pingback: Entrevista al candidat: David Martínez | PACMA Catalunya

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *