“El problema és que la llet de vaca no és per als humans”

Això afirmen dos investigadors suecs, Tobias Linné i Helena Pedersen, que demanen que es posin sobre la taula els problemes de la salut humana, el clima, i l’ètica del medi ambient i dels animals, relacionats amb el consum de la llet de vaca.

“La llet de vaca no reforça els ossos, però en canvi sí que pot originar la mort prematura a causa de malalties cardiovasculars” aquesta és la conclusió a què han arribat en un altre estudi que s’ha fet a la Universitat d’Uppsala (Suècia).

Un estudi de la Universitat de Harvard també relaciona el consum de la llet de vaca amb diferents malalties, com ara migranya, sinusitis, al·lèrgies, sagnat gastrointestinal i úlceres pèptiques.

Aquests són uns estudis que s’han publicat recentment en diferents mitjans de comunicació i que qüestionen que beure llet de vaca sigui saludable.

Des del Partit Animalista PACMA volem posar també l’accent en què passa amb les vaques que “produeixen” la llet que consumim.

Moltes vegades hem sentit a dir que com que les vaques produeixen llet, s’han de munyir, és a dir, es ven la idea que a les vaques els sobra la llet, i que per tant és legítim que nosaltres els hi prenguem. Però això no és cert.

Les vaques només produeixen llet després d’haver parit un vedell.

Què passa doncs en la indústria làctia? Que les vaques són tractades exactament com si fossin “màquines de produir llet”. Se les manté permanentment prenyades, mitjançant la inseminació, els prenen els vedells, i passats uns pocs anys, quan comencen a “produir” menys llet, les maten.

1179190_30526134 VAQUES

No ens enganyem. La publicitat de la indústria làctia ven la imatge d’unes vaques felices enmig d’uns idíl·lics prats verds. La realitat és que les vaques passen la seva vida tancades en un petit espai, i de vegades fins i tot lligades.

Des del Partit Animalista PACMA moltes vegades hem posat de manifest la terrible explotació que pateixen les vaques lleteres al llarg de la seva vida. No hi ha cap control sobre quantes vegades poden ser inseminades, tampoc no està establert cap període entre una inseminació i l’altra, el que s’anomena “període sec”. També considerem que és totalment inacceptable que el vedell sigui separat de la mare als 15 dies de néixer.

La situació en què viuen les vaques lleteres és intolerable, i ara a més sabem que hi ha estudis que posen en dubte que beure llet de vaca sigui recomanable per a les persones; per tant, potser ja ha arribat l’hora de seguir l’exemple d’un dels investigadors d’aquests estudis: deixar de prendre llet de vaca!

[Font: www.logicaecologica.es; actualidad.rt.com; http://www.svt.se; www.sydsvenskan.se]

Montserrat Vallvé Viladoms

Esta entrada fue publicada en Especisme, Notícies y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *