Crònica de l’estrena del curt “Tauromàquia ” a Barcelona

Silenci. Només se sent algun lament i algun soroll que reflecteix el procés de recuperació posterior als plors.

Quan el coordinador de PACMA a Barcelona, en David Martínez, agafa el micròfon, li costa encadenar les paraules “Sento que hàgeu hagut de veure això. Però és la realitat”. Una realitat que pateixen milers d’animals anualment.

segrest de gossos

Presentació del curt per David Martínez

Que ha passat? Acabem de veure tots plegats el documental de Jaime Alekos “Tauromàquia” als cinemes Girona de Barcelona.

Aquest documental, amb una acurada fotografia i una posada en escena allunyada de qualsevol artifici, mostra el patiment dels bous durant una “corrida”. I ho fa descaradament a través de les reaccions de l’animal. “Mireu directament als ulls” ens recomana en David just abans de començar.

Animalistes, diverses associacions, voluntaris de moltes protectores, afiliats i tota mena de gent, ens vam aplegar el dimecres 13 de Setembre per l’estrena d’aquest curt. 30 minuts intensos i que han de servir per convèncer la societat del maltractament implícit de la tauromàquia.

Al finalitzar la projecció, demanem opinions. “Un documental muy duro pero necesario, realizado sin ninguna manipulación y que refleja tal cual la extrema crueldad de un espectáculo absolutamente anacrónico secundado y subvencionado las instituciones públicas” ens comenta la .Eva Fornieles, que pertany a la fundació FAADA.

L’escriptora Helena Escoda, ens assegura “que el documental remourà moltes consciències i serà molt efectiu”. I vol remarcar un missatge d’esperança que compartim totalment “les noves generacions no permetran aquestes atrocitats. Les cultures evolucionen i es reinventen La tauromàquia desapareixerà com ja han desaparegut tantes altres barbaritats”. Ho signem.

“En pantalla gran veus tots els detalls. I aquests esgarrifen. Cal que tothom el vegi” comenta una de les persones assistents. Un company de PACMA recorda que “als correbous els animals tenen la mateixa mirada, sembla que es preguntin: Que faig jo aquí?”.

A poc a poc es va buidant el cinema i anem recuperant el somriure: Ho hem de fer, perquè estem segurs que tal com va dir la presidenta de PACMA dissabte passat a Madrid, la tauromàquia està ferida de mort.

segrest de gossos

Cinemes Girona

By Pacma Catalunya

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *