Conservació, a quin preu?

La notícia sobre el sacrifici d’una cria antílop sana per falta d’espai en el Zoo de Barcelona ha impactat recentment en els mitjans. Però aquesta notícia és només la punta d’un enorme iceberg, ja que desgraciadament els zoos, i el zoo de Barcelona no és cap excepció, són un gran negoci pintat de conservacionista.
animales enjaulados zoologicoEn primer lloc, cap animal hauria de ser privat del seu dret a llibertat perquè l’espècie a la qual pertany està en perill d’extinció. És la solució tancar a un animal tota la vida per protegir-ho? Això és una manca totalment d’ètica moral, més quan prop del 90% de les espècies que habiten els zoos no es troben en perill d’extinció i moltes d’elles són usades com a mitjà d’atracció de públic en espectacles.
En segon lloc, la majoria dels animals no aconsegueixen reintroduir-se al seu hàbitat natural a causa de que les condicions en què viuen en els zoos són totalment artificials, deficients quant a cobrir les necessitats físiques i mentals de cada animal i allunyades enormement del seu hàbitat. Les estereotípies són comportaments anormals causats per estrès que representen un gran reflex de l’estat en què els animals en centres zoològics es troben perquè solament les desenvolupen en captivitat, mai en el seu hàbitat natural, i a la majoria d’estudis etològics en zoològics les estereotípies resulten ser la conducta més comuna que els animals duen a terme.

Aquí podeu veure un exemple d’un ós amb estereotipies:

Em pregunto quina classe d’educació ensenyem als nostres fills quan els fem veure que els zoos són llocs on els animals han d’estar i és l’única forma de conservar-los. És millor mantenir-los oculta la veritat que hi ha darrere? Com amagar pràctiques totalment immorals que realitzen com el sacrifici d’animals per falta d’espai. Quina classe d’excusa és aquesta? I, suposadament, estem parlant d’un centre dissenyat per preservar la fauna salvatge i que té cura de la seva protecció.

Sóc biòloga i NO SUPORT Als ZOOS per totes les raons comentades. Ha arribat el moment d’avançar i convertir els zoològics en nous espais que cobreixin de forma sostenible les necessitats físiques i mentals de cada animal en particular. Perquè si existeixen alternatives reals de conservació com són santuaris, refugis i/o reserves naturals que els conservin sense privar-los del dret únic que tenim els animals que és la llibertat.

Solament espero que amb aquesta notícia la societat es llevi la bena i obri els ulls d’una vegada per sempre.Eva Ríos
Tolerància zero contra el Maltractament Animal

 

 

 

Eva Ríos

Esta entrada fue publicada en Espectacles, Etologia, Opinions, Zoos y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *