Acte de protesta contra el 25è Concurs d’Arrossegament de Pes amb Cavalls

Tot just ara farà un any, vaig ser testimoni d´unes escenes colpidores. Els cavalls participants en el 24º Concurs de tir i arrossegament eren maltractats físicament i psíquicament.

La pitjor de les escenes es va produir quan una egua i el seu poltre estaven obligats a tirar d’un palet carregat de sacs amb sorra, amb un pes excessiu, increpats i fuetejats per tres homes. A mitja prova, els cavalls ja no podien més i eren instigats a continuar amb crits i cops. La egua va resultar lesionada de la pota del davant. El públic restava impassible, davant el patiment d’aquells animals, a que finalitzés la prova. Aleshores vaig comunicar la meva contrarietat, i fer-los saber que estaven incomplint la llei de protecció animal. I després d’una breu discussió, la prova es va anular.
 Arrosegament de cavalls2

Aquesta llei de protecció animal recull que, els cavalls són considerats animals domèstics, i que com a tals, no poden ser objecte de cap tipus de maltractament ni agressió. Els participants dels certàmens de Tir i Arrossegament tenen un Reglament al que atenir-se, i que va ser incomplert en tot moment.

Considero que, espectacles d’aquesta mena, ja no tenen cabuda en la nostra societat. Existeixen mostres evidents de que els animals pateixen en aquests actes. Per això, us convido a que vingueu a mostrar la vostra repulsa vers els concursos de tir i arrossegament, el proper dissabte 8 de desembre a Sant Boi de Llobregat.

El Concurs tindrà lloc a les 10h matí, a la Ronda Sant Ramon (davant la plaça de l’agricultura).

Us esperem!!

Moltes gràcies pel vostre suport

Vanesa Tortosa

Esta entrada fue publicada en Esdeveniments, Maltractament animal, Notícies y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

0 respuestas a Acte de protesta contra el 25è Concurs d’Arrossegament de Pes amb Cavalls

  1. Pilar dijo:

    A Balsareny es fa la festa dels traginers que es algo semblant y maltracten els animals igual o pitxor que aqui. Deberiamos de actuar y protestar también

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *