10 raons per les quals votar el Partit Animalista PACMA a les eleccions europees

vota_pacma_blocEl Partit Animalista PACMA va néixer l’any 2003 amb l’objectiu de defensar els animals. Hi ha qui pot preguntar-se: És realment necessari defensar els animals? La nostra resposta categòrica és: SÍ! Per què?

Perquè són milions els animals que pateixen, per causes diverses, a Espanya, i a la resta d’Europa. Un dels nostres valors és el fet de considerar que tots els éssers vius, independentment de la seva espècie, mereixen tot el respecte i tenen tot el dret de viure una vida sense sofriment i d’acord amb les seves necessitats. Malauradament, la nostra societat utilitza, explota, tortura, mata per diversió, etc., els animals, d’una manera totalment impune en la majoria dels casos. La legislació que protegeix els animals és poca, i si no es compleix, no passa res. Però el Parlament Europeu, a través de la creació d’un reglament de protecció dels animals d’obligat compliment i d’una oficina de defensa dels animals europea, pot ser un instrument d’un gran valor per fer visible el sofriment i l’explotació a què estan sotmesos els animals a Espanya, i per tant per promoure canvis per eradicar-ho.

Tot i que el nostre objectiu fonamental és posar fi al maltractament animal, som conscients que estem vivint una època en què hi ha unes necessitats urgents relacionades amb el medi ambient i amb la justícia social. Per això, també volem donar respostes concretes a aquestes necessitats des de l’honestedat, a través de la voluntat i l’esforç, i lluny de les paraules buides dels partits tradicionals. Tal com diu el lema de la nostra campanya, treballem pels animals, el medi ambient i la justícia social.

Són moltes les raons per les quals votar el Partit Animalista PACMA a les properes eleccions europees. En l’enllaç següent

http://eleccioneseuropeas2014.es/programa/

podràs llegir el programa complet, però aquí volem destacar 10 raons per les quals votar el Partit Animalista PACMA i que considerem de vital importància:

  1. Per ser l’únic partit polític que realment es preocupa pels drets dels animals, éssers vius que senten igual que nosaltres, els éssers humans, que mereixen ser respectats i que mai no haurien de ser maltractats. Rebutgem el patiment que s’infligeix ​​als animals pel simple fet de ser d’una espècie diferent de la nostra.
  2. Per la finalització de qualsevol tipus d’espectacle que utilitzi animals, per exemple, circs, corrides de toros, encierros, correbous, bous embolats, delfinaris, carrusels amb ponis, etc. Això implica la fi de les subvencions per part de la Unió Europea a les deveses de cria de toros de lídia.
  3. Per la reconversió dels zoos en santuaris, amb una legislació europea que els protegeixi. Als zoològics els animals estan obligats a viure en unes condicions deplorables i totalment contràries a les seves necessitats vitals.
  4. Per la prohibició de la caça i la pesca esportives. Considerem que no es pot parlar de la caça i la pesca com d’una pràctica esportiva, atès que provoca un gran patiment en milers d’animals (mamífers, aus i peixos). Demanarem que el llop sigui declarat una espècie d’especial protecció a tot Europa i que es desenvolupin alternatives no letals per al control de la població. Sol·licitarem també a la Unió Europea la fi de la caça amb llebrer a Espanya. Cal tenir present que cada any, quan acaba la temporada de caça, uns 60.000 llebrers són abandonats o matats pels caçadors (els pengen, els tiren a pous, els cremen vius, etc. ).
  5. Per la creació d’unes normes jurídiques bàsiques d’obligat compliment en tota la Unió Europea per protegir els animals de companyia. Entre d’altres, la prohibició de mantenir els animals tancats en gàbies o lligats; si viuen a l’exterior, hauran de disposar d’habitacles construïts amb materials que aïllin tant la calor com el fred, amb les dimensions adequades d’acord amb la seva espècie, i que els permetin amagar-s’hi si ho necessiten.
  6. Per la prohibició del tràfic i comerç de cadells de gossos. La venda descontrolada i el tràfic de cadells entre els estats membres alimenten una compravenda compulsiva i irresponsable que finalment es converteix en un abandonament massiu d’animals.
  7. Per la recerca de mètodes alternatius i ètics, com els models informàtics i els teixits humans, per posar fi a l’experimentació animal. Cada any, a la Unió Europea, 12 milions d’animals són sotmesos a un terrible patiment que en la majoria dels casos acaba en mort.
  8. Per un tracte digne cap als animals de la indústria alimentària, en lloc de ser tractats com si fossin simples objectes per al nostre consum. Les condicions en què viuen els animals de la indústria ramadera són realment terribles, però la majoria de la gent ho desconeix. És imprescindible ser conscients del sofriment d’uns animals sotmesos a uns sistemes de producció que deixen totalment de banda que es tracta d’éssers vius amb capacitat de sentir i únicament busquen el benefici econòmic. Podem agafar com a exemple l’explotació extenuant a què són sotmeses durant anys les vaques per a la producció de llet. A això, cal sumar-hi que molts d’aquests animals són criats en un país i després exportats a diferents països dins i fora de la Unió Europea; per tant, a l’horror del seu confinament en granges d’explotació animal, cal afegir-hi el patiment i l’ansietat d’interminables hores de transport privats de moviment, menjar i aigua. Molts pateixen cops de calor o de congelació durant el transport i arriben morts al seu destí.
  9. Per unes alternatives ètiques a la indústria pelletera. Milions d’animals són criats i matats cada any a la Unió Europea perquè les seves pells siguin utilitzades en peces de vestir. Aquests animals viuen en unes condicions terribles, es troben gairebé totalment impossibilitats per desplaçar-se i són matats amb mètodes molt cruels, com ara asfixiats amb monòxid de carboni (l’agonia pot durar 30 minuts).
  10. Per incloure en el nostre programa propostes mediambientals i de justícia social. Estem vivint una època que exigeix ​​donar també resposta a unes necessitats reals, que no podem ignorar, de la població. Partim dels valors ètics i de respecte per fer propostes concretes en defensa del medi ambient i per demanar l’elaboració d’una Carta de Drets Socials que inclogui, entre d’altres, unes cobertures mínimes per als ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea.

Cada dia treballem, i seguirem treballant-hi, perquè tot això esdevingui una realitat.

Tenim el total convenciment que podem crear un món molt més just, ètic i respectuós per a tots els éssers vius si unim els nostres esforços i la nostra energia, i veiem amb una gran satisfacció que cada dia som més les persones que defensem un estil de vida que no contribueixi a l’explotació de la resta d’animals.

 

Partit Animalista PACMA

Esta entrada fue publicada en Eleccions, Opinions, PACMA - BCN, Política. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *